headerimg

Lördagen 4:e Maj 2024

I nedanstående karta kan ni granska banan i detalj, zooma er ner och lär känna banan.

Klicka på symbolerna på kartan för mer info.

Vi kan även rekommendera Örjan Lännbrinks Youtube-filmer dår han filmade hela banan när han cyklade 2015, inspirerande filmer! film 1, film 2, film 3, film 4, film 5,

Henrik Giraetta har kört loppet baklänges och filmat hela.

Även Haga MTB har filmat sin framfart 2016 här

Nu kan ni även hitta en karta över Björnlunken Jr - den avgörs på stigarna runt Lockmoragården - kartan hittar ni här

Långa banan, 18km. Km 1-3

Här nedan hittar ni bilder från de 3 första kilometrarna på den långa banan, ganska lättlöpt på fina stigar inledningsvis. Den andra kilometern är lite mer teknisk. I slutet av den tredje kilometern börjar det bli lite mer kuperat.

Kilometer 1,2,3.

Långa banan, 18km. Km 4-7

De följande 3-4 km är krävande, småkuperat på lite mindre stigar med en del rötter och stenar. Men även partier av breda och fina stigar.

Kilometer 4,5,6.

Långa banan, 18km. Km 8-10, "Milen" Km 1 och 2.

Följande 4 kilometer bjuder på mer lättsprungen terräng, med bredare stigar och härlig tallskog. Starten för 10km ligger på denna bandel.

Kilometer 7-10

Långa banan, 18km km 11-13, "Milen" Km 3-5. Korta Km 1.

Fortsatt relativt lättsprunget i fin tallskog, innan vi passerar crossbanan så springer vi någon kilometer på grusväg. Starten på korta finns på denna bandel.

Kilometer 7-10

Sista 4.5km

Den avslutande delen av banan bjuder inledningsvis på lättlöpt terräng, med drygt 3km kvar vänder man dock över åsen igen med en rejäl stigning. Sedan ska man givetvis tillbaka en gång till med en dryg kilometer kvar innan målet i Lockmora hägrar.

Kilometer 7-10

-->